Kas

Liselere kayıt için TEOG yerine uygulanması kararlaştırılan sistemi Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz  tarafından canlı yayında açıklandı. TEOG yerine gelen yeni lise sınav sistemi hakkında merak edilen detayları bizzat duyuran Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğrencilerin bu yıl katılım sağlayacağı sınavın zorunlu olmadığını duyurdu. Sınavın yalnızca nitelikli okullara kayıt yaptırmak isteyen kişiler için gerçekleştirileceğini açıklayan Bakan Yılmaz, liseye geçiş sınavına katılım sağlamak istemeyen öğrencilerin ise evinin yakınındaki 5 okulu tercih edebileceğini bildirdi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG´un ardından liselere geçişteki yeni sistemin detaylarını açıkladı. Bakan Yılmaz, yeni sistemin adına ilişkin soruya, "Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi" şeklinde yanıt verdi. Bakan Yılmaz, "Bu sistemde veli ve öğrencimiz adresine en yakın okula yerleştirilecek" dedi. Proje okullar için tek sınav yapılacağını söyleyen Bakan Yılmaz, "İsteğe bağlı bir sınav. Soruları biz hazırlıyoruz. Hepsi bulunduğu illerde yapılacak. Merkezi bir sınav, yerelde yapılacak, bütün sorular bakanlığımızca hazırlanacak. Bu sınavı haziran ayının ilk hafta sonu yapacağız" diye konuştu.

Ekm

Okulumuzun bahçesinde  Konya Büyükşehir Belediyesi ile yapılan işbirliği sayesinde yenilenme çalışmaları yapılıyor.Yapılan çalışmalr  içerisinde asfaltlama ,bordür taşı döşemesi ve okulumuzun arka bahçesine suni çim halı saha yapımı öngörülmektedir.

Ekm

Okulumuzun Mescidinin halıları Yeniceobalı Hayırseverler vasıtasıyla değiştirilmiş olup Kendilerine teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuz 8.sınıf Öğrencileri ve 5.sınıf öğrencileri arasında örnek davranışın geliştirlmesi amacıyla Hanım Sahabiler isimli proje başlatılmıştır.Öğrencilerimiz Bu proje ile birlikte okula uyum sağlamaları hızlanmış olup derslerinde ve ahlaki bakımdan gelişme gözlemlenmiştir.

Ekm

Okulumuz öğrencilerine mesleki bilgilenin gelişimi ile ilgili Cami Adabı seminer çalışması yapıldı.

Ekm

Okulumuz Rehberlik Öğretmeni tarafından Öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerimiz belirlenip Okulumuz öğretmenlerine broşür dağıtılarak  nasıl bir yöntem izlenilmesi gerekti ile ilgili bilgilendirme çalışması yapıldı.

Ekm

İmam hatip okulları, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olarak açılan ve genel ortaöğretim sistemi içerisinde yer alan köklü kurumlarımızdandır. Bu kurumlar, 3 Mart 1924 tarihli Tevhid-i Tedrisat Kanuna dayalı olarak kurulmuştur. 13.10.1951 tarih ve 601 sayılı Müdürler Komisyonu Kararının 17 Ekim 1951 tarihinde dönemin Millî Eğitim Bakanı Tevfik İleri tarafından onaylanmasıyla bugünkü imam hatip okulları resmi olarak açılmıştır. Halen, 1973 Tarih ve 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile 2012 Tarih ve 6287 Sayılı Kanun kapsamında okullarımızda fen, sosyal, dil, spor, sanat ve kültür dersleri ile birlikte Temel İslam Bilimlerine ait dersler verilmektedir.

Bu vesileyle kuruluşundan bugüne kadar imam hatip okullarımızın gelişiminde emeği geçenlerden ebediyete irtihal edenleri rahmetle, hayatta olanları şükranla yâd ederiz.

Ekm

Yeniceoba İmam-Hatip´in Aşure programına katkı sağlayan tüm kardeşlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Okul sınıf ve panolarında 15 Temmuz Milli Birlik Ve Beraberlik Anma etkinlikleri yapıldı.

Nis

Okulumuz Türkçe öğretmenleri tarafından düzenlenen Vatan Sevgisi ile ilgili şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize hediyelerini taktim ettik öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Nis

20 Nisan Perşembe günü Yıldız Düğün Salonunda kutlayacağımız öğrencilerimizin hazırladığı Kutlu Doğum Proğramının bir parçası olan Siyer-i Nebi Yarışması Sınavı okulumuzda yapıldı öğrencilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleşti.